Voor steeds meer mensen worden de dromen werkelijkheid: het bouwen van hun droomhuis. Jij hebt alles precies voor ogen en weet precies hoe jouw droomhuis eruit ziet. Samen met de architect kijk je naar de mogelijkheden en hij zet de details voor jou op papier. De aannemer kan aan de hand van de tekening starten met het bouwen van de woning. Dit klinkt toch als een droom die werkelijkheid wordt? Wij vertellen jou graag een aantal zaken waar je op moet letten bij het bouwen van een nieuw huis.
Op zoek naar een grond
Het kan zijn dat je al in het bezit bent van een stuk grond, maar vaak moet er nog een kavel gekocht worden voor de nieuwbouw. Het kan een hele zoektocht zijn om een geschikte grond voor jouw huis te vinden. Heb je er eindelijk eentje gevonden? Controleer alles omtrent de grond dan nauwkeurig. Heeft jouw gekozen stuk grond wel een woonbestemming? Zonder woonbestemming mag je namelijk geen huis bouwen op dat stuk grond. Daarnaast kan je controleren of de grond klaar is om op te bouwen. Indien dit niet zo is, houdt dan rekening met de eventuele bijkomende kosten om de grond klaar te maken voor de bouw. Ten slotte is het verstandig om goed na te denken of jij op die locatie wilt gaan wonen. Je bouwt toch geen huis om een jaar later te zeggen dat de omgeving jou eigenlijk toch niet bevalt? Heb je alle punten afgelopen? Dan weet jij of de grond geschikt is voor het bouwen van jouw droomhuis.
Maak kennis met de regels
Als je gaat nieuwbouwen, dan kan je het nummer van de gemeente wel vast toevoegen aan de contactenlijst in jouw telefoon. De gemeente moet namelijk het plan van jouw bouw gaan goedkeuren. Als het goed is gekeurd, dan krijg je een vergunning en kun je van start gaan met het bouwen van de woning. Vooraf is het verstandig om rekening te houden met de bouwvoorschriften vanuit de gemeente. Indien je vooraf weet dat het niet wordt goedgekeurd, dan gaat er onnodig geld en tijd verloren; dat is zonde. In de voorschriften worden vaak maximale hoogtes en dieptes vastgesteld. Af en toe staan er zelfs eisen in omtrent de uitstraling van de woning.
Wat wil jij?
In de planning is het verstandig om rekening te houden met de toekomst. Komen er wellicht nog kinderen in de toekomst? Of kun jij over een aantal jaren wellicht niet zo gemakkelijk de trap op lopen? Dit zijn zaken waar je rekening mee zou kunnen houden tijdens de bouw. De tekeningen worden vaak gemaakt door een architect. De aannemer voert aan de hand van de tekeningen de bouw uit. Het is belangrijk om de gemaakte af te spreken op papier en te ondertekenen. Dit kan eventuele onduidelijkheden gedurende de bouw voorkomen.
Financiering
Het bouwen is waarschijnlijk één van jou grootste uitgaven waarmee je te maken gaat krijgen in jouw leven. Enkele tips over de financiering kunnen dus eigenlijk niet ontbreken. De kosten van de grond en de bouw zijn niet de enige kosten. Je moet ook rekening houden met de kosten van nutsvoorzieningen, bestrating, tuin, bouwrente en bouwvergunningen. In overleg met de bank kan je bekijken hoeveel jij kunt gaan lenen voor de bouw van jouw huis. Heb jij kinderen en wil je ze leren omgaan met geld en investeringen, zodat zij wellicht een extra zakcentje hebben voor de toekomst. Laat ze dan snel kennis maken met www.anycoindirect.eu.
Betrokkenheid en toekomstgericht
Het bouwen van een huis kan je enorm veel tijd kosten. Naast je huidige baan en je gezin, komt er nu ook nog een bouw bij kijken. Ons advies is om de bouw niet te laten varen, maar zeker een aantal keren de bouwplaats te gaan bezoeken. Daarnaast zijn vaste contactmomenten met de aannemer ook een aanrader. Op deze manier weet jij zeker dat de bouw naar wens verloopt. De bouw zal vast niet zonder problemen verlopen. Wellicht loop je ook nog enige vertraging op. We zijn allemaal mensen, waarbij fouten worden gemaakt. Enige vertraging van de bouw is in principe niet te voorkomen.