Zo geniet je deze zomer nog meer van je tuin!

in de tuin genieten

Met lange zonnige dagen, warme nachten is de zomer hét seizoen om te genieten van wat je tuin te bieden heeft. Veel mensen weten echter niet wat zo’n tuin allemaal te bieden heeft. En dus belden we een rondje naar experts als Geerts & Groenendaal Hoveniersbedrijf voor tips om nog meer van je tuin te kunnen genieten. Lees je mee? 

Plant een fruit, groente of kruid dat je nog nooit hebt gekweekt

Of je nu artisjokken, tomaten, bonen, aardbeien of hete pepers plant, probeer dit seizoen iets nieuws te kweken. Hoogstwaarschijnlijk zul je verrast zijn door hoe het groeit en smaakt. Hopelijk zul je hierdoor geïnspireerd raken om deze nieuwe producten te gebruiken in je zomerse maaltijden. Moestuin al maximaal aan ruimte gebruikt? Zet een paar bakken neer met ongebruikelijke kruiden zoals Thaise basilicum, shiso, citroengras, Vietnamese koriander, chocolade munt of kervel en laat je tuin de recepten inspireren.

Geef je plantbedden een boost

Planten met interessant blad hebben vaak minder verzorging nodig dan planten die voornamelijk voor hun bloemen zijn geplant. Kies bladplanten met een hoog kleur- en textuur contrast en plant ze dicht bij elkaar om een ​​bed met voornamelijk bladeren te maken dat net zo prachtig is als een bed met bloemen alleen veel minder verzorging nodig heeft.

Installeer een buitendouche

Het kan gemakkelijker zijn dan het lijkt om die droom van een douche onder de hemel waar te maken. Als je een wateraansluiting in de buurt hebt, de buitenmuur van een binnen badkamer is daarom een geweldige gok, hoef je alleen maar een basis sanitair en douche-armaturen te installeren om een ​​buitendouche te installeren. Misschien is dit de zomer waarin je het laat gebeuren en waarin je ’s avonds na een lange dag kunt afkoelen in je eigen buitendouche.

Verander je ochtendroutine

Zelfs als je maar vijf minuten hebt, neem je kopje koffie en sneetje toast naar buiten om er in de achtertuin van te genieten. Misschien wil je deze tijd nemen om mindfulness te oefenen, of wil je gewoon achterover leunen, ontspannen en kijken naar de vogels die tussen de bomen fladderen. Als je naar je werk gaat, merk je waarschijnlijk dat je je rustiger en gecentreerder voelt door je dag buitenshuis te beginnen.

Vier feest in de achtertuin

Met een paar eenvoudige, goedkope veranderingen kan je tuin aanvoelen als een nieuwe feestelijke plek. Hang lampen op, hang een papieren slinger op, haal kleurrijke kussens tevoorschijn of investeer in een verplaatsbare vuurplaats. Dit soort elementen kunnen je tuin een heel andere uitstraling geven!

Kweek planten en kruiden voor je favoriete zomerdrankjes

In plaats van die kortlevende plantjes uit de supermarkt te kopen, plant je een paar van je favoriete soorten voor cocktail garnituren. Begin met basilicum, munt, koriander of alle drie, en wees creatief met anderen, zoals lavendel, viooltjes of citroengras. Als je ruimte in je tuin hebt, overweeg dan om een ​​of twee fruitbomen toe te voegen voor meer opvallende zomerse cocktail mogelijkheden, zoals citroen, kumquat, granaatappel en limoen.

Plantenbakken vernieuwen

Kleine plantenbakken zijn een geweldige manier om kleur aan de tuin toe te voegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over groot tuingereedschap. Plant de bakken met langbloeiende zomer- en vaste planten, zoals lavendel, geranium en lobelia. Denk bij gedeeltelijk beschaduwde bloembakken aan begonia.

Hang een hangmat op

Zomeravonden zijn om te loungen, en wat is er lekkerder dan schommelen in een hangmat? Hang er een tussen twee bomen in je achtertuin, tussen de balken van een stevige pergola of aan de rails van een binnenplaats. Heb je niet de perfecte plek om op te hangen? Investeer in een hangmat die wordt geleverd met een eigen frame, je hebt het voordeel dat je de beste plek in de achtertuin kunt kiezen om hem te plaatsen.

Aanbevolen artikelen