Interieur in Londen stijl

Interieur-in-londen-stijl

Wereldsteden zoals Londen drukken hun stempel op de wereld van de woninginrichting. Ze zijn een leidraad voor wie zijn of haar woning stijlvol wil inrichten. Maar wat precies is een interieur in Londen stijl? Welke elementen vind je er in terug en hoe kun jij bij jou thuis een interieur creëren dat op Londen geïnspireerd is? Voor dit artikel zochten wij een aantal ideeën bij elkaar. Doe hier inspiratie op als je voor een Londen interieur kiest. 

Kies voor een neutraal kleurenpalet

Ook al zijn de Engelsen nog steeds gek op bloemen en felle kleuren uit de cottage stijl, voor een Londen interieur is dit uit den boze. De hectische levenswijze, het drukke verkeer en het lawaai in deze grootstad maken dat Londenaars hun woning rustgevend inrichten. Denk voor je interieur in Londen style aan licht beige, lichtbruin, grijs en zacht roze. Een vleugje zwart en goud mag ook. 

Ga voor harmonie

Om extra rust te creëren in je Londen geïnspireerd interieur ga je voor symmetrie, harmonie en balans. Voorbeelden van een symmetrische opstelling zijn onder meer: in je slaapkamer plaats je zowel links als rechts van je bed een nachtkastje, je bank voorzie je links en rechts van een sierkussen, je vloerkleed kies je in een symmetrische print en boven je eettafel installeer je twee hanglampen in plaats van één enkele. 

Kies voor internationaal design en kunst

Een interieur in Londen stijl kan niet zonder internationale design en kunst. Ook al heb je het budget er niet altijd voor, ga voor look-alikes en items die het internationale benaderen. Laat zien dat je een wereldburger bent en oog hebt voor het chique. Abstracte kunstwerken, grote artworks aan de muur en monolithische sculpturen doen het altijd goed. 

Houd architectuur in ere

Britten zijn vrij conservatief. Ook al straalt je interieur in Londen stijl van modernisme, toch zijn een aantal oudere elementen onmisbaar. Denk aan de beruchte ‘fire place’ of de ‘beams’ waar Engelsen gek op zijn. Behoud of creëer zelf panelen op je muren. Laat een oude trap zoals hij is en bewaar dat ouderwetse erker-raam, ook al vind je het niet altijd praktisch. Het draagt bij tot de echtheid van je interieur in Londen style.

Aanbevolen artikelen