Maak je ruimte persoonlijk met een spanplafond

industriele-slaapkamer-inrichting

In de aanpak van je huis staat op de planning het aanpakken van het plafond. Dat betekent verven, meubels verschuiven en afdekken en aan de slag. Of toch niet? Kies voor een spanplafond om al dat gedoe achter je te laten. Er zijn veel mogelijkheden voor jouw ruimtes, ontdek hier welke dat zijn.

Makkelijk en snel

Een spanplafond scheelt enorm veel werk en gedoe. Dit hoogwaardige materiaal kan zo worden opgehangen aan diverse punten aan de plafonds. Zo kan je zelfs een lelijk, beschadigd plafond verhullen die anders gerenoveerd zou moeten worden waarbij de kosten flink kunnen oplopen door de manuren en materialen welke daar bij komen kijken. Het resultaat is een mooi strak geheel waar je blij van zult worden.

Flink wat voordelen

Niet alleen zorg je ervoor dat je plafonds een nieuwe, frisse uitstraling krijgen. Ook heeft het gebruikte materiaal zeer goede eigenschappen: het is brandveikig, is vocht- en schimmelwerend en ook heeft het een isolerende laag waardoor je ook nog eens wat extra bespaart op de stookkosten! Vanwege deze voordelen hoef je dus geen rekening te houden met de ruimte waarin je het plaatst: in de badkamer zijn spanplafonds net zo geschikt.

Flexibel met verlichting

Het ophangen van spanplafonds levert een mooi resultaat waarbij oneffenheden verdwijnen. Maar wat dacht je van het ophangen van nieuwe verlichting? Ook hier zijn namelijk mooie oplossingen voor: je kunt spanplafonds ook iets verlagen zodat je een verlaagd plafond krijgt. Dit maakt een tussenruimte waar je spots in kunt plaatsen. Hierdoor kan je een modern interieur maken op een hele makkelijke manier.

Laat je creatieve geest de vrijheid

Het grote voordeel van spanplafonds is dat je niet alleen vastzit aan vaste kleuren om de kamers een extra tintje te geven. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om een gehele eigen draai met patronen en vormen te geven naar keuze. Ook heb je de mogelijkheid om fotomateriaal te gebruiken. Zo kan je een natuurachtige, industriële of andere, wellicht kunstachtige creativiteit plaatsen. Zo heb jij echte eyecatchers.

Onderhoud

Natuurlijk dien je elk materiaal te onderhouden, zo ook spanplafonds. Omdat het materiaal zeer goed bestand is tegen vlekken en vocht, is het geen probleem om deze schoon te maken met wat simpel sop, je hoeft niet ingewikkeld te doen met oververven zoals je dat zou doen met een geverfd plafond.

Aanbevolen artikelen