Hoe maak je van je huis een rustgevende plek?

relaxfauteuil

Na een dag hard werken wil je thuiskomen in een ontspannen omgeving. De keuze in je interieur kunnen hier effect op hebben. Je huis moet natuurlijk de plek zijn waar je weer helemaal tot rust kunt komen. Waar je kunt ontspannen en relaxen. Vandaag delen wij de beste tips hoe je dit het beste kunt creëren.

Veel licht en lichte kleuren

Drukke en donkere kleuren kunnen ervoor zorgen dat je woning klein en druk oogt. Niet ideaal als je voor een ontspannen omgeving wilt gaan. Wil je een ontspannen sfeer creëren in huis kies dan voor veel lichte kleuren en goede verlichting. Kies voor gordijnen die licht doorlaten en bijvoorbeeld voor een grote beige bank. 

De relaxfauteuil of relaxbank

De ultieme manier om helemaal tot rust te komen na een lange dag is natuurlijk de relaxfauteuil. Bij relaxfauteuils denkt men al snel aan een wat stoffig model een item dat niet echt past bij een modern huis. Maar dan heb je het mis! Relaxfauteuils heb je tegenwoordig in de mooiste designs. Helemaal van deze tijd. Een relaxfauteuil is de ideale plek om een filmpje te kijken, boekje te lezen of zelfs even de oogjes dicht te doen. 

Wil je helemaal de ultieme woonkamer om te relaxen, dan kun je ook nog een relaxbank toevoegen. Relaxbanken hebben vaak extra comfortopties, zoals een sta-op functie en hoofdsteunen. 

Kies voor een luxe slaapkamer met een goed bed

Bij een woning waar rust en relaxen centraal staat mag een luxe slaapkamer natuurlijk niet ontbreken. Het is dé plek waar we echt helemaal tot rust komen. Kies daarom voor een luxe slaapkamer met een goed comfortabel bed. Ben je op zoek naar een boxspring van topkwaliteit. Kies dan voor een Eastborn Boxspring of Avek Boxspring

Maak de slaapkamer daarnaast niet te druk. Kies voor lichte materialen en lichte kleuren. Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden, zodat de slaapkamer eenvoudig netjes blijft. 

slaapkamer

Kaarsjes

Wist je dat geuren ervoor kunnen zorgen dat je je meer relaxt voelt. Zet mooie geurkaarsen neer en creëer je eigen ontspannen sfeer in huis. 

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis staat niet alleen netjes, het zorgt ook voor meer rust in het hoofd. Rommel zorgt voor stress en dat willen we juist voorkomen. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte door middel van grote dichte kasten en diverse opbergmogelijkheden, zoals extra opbergdozen of mooie kisten. Probeer daarnaast ook alles een eigen plek te geven. 

Aanbevolen artikelen