Dakkapel kopen: waar let je op? 

dakkapel

Na lang wikken en wegen heb je de knoop doorgehakt: je wil een dakkapel laten plaatsen. Dit is een slimme manier om meer ruimte en licht op zolder te creëren. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om van de zolder een bruikbare ruimte te maken. Zo ben je in staat om een extra slaapkamer, hobbykamer of zelfs badkamer te creëren. Maar waar moet je aan denken bij het kopen van een dakkapel? Waar let je op? Het aanbod is immers erg groot. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

Onderzoek de verschillende mogelijkheden 

Het aanbod van dakkapellen is erg groot. Je hebt ongelooflijk veel verschillende keuzes. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Hout geeft de woning een mooie, natuurlijke uitstraling. Houd er rekening mee dat de dakkapel goed moet aansluiten op de stijl van de woning. Dat zorgt voor een mooiere uitstraling en geeft de meeste waardevermeerdering. 

Ook is het belangrijk om op het onderhoud te letten. Hout vergt verreweg het meeste onderhoud. Om hout mooi te houden, is het belangrijk dat deze regelmatig verzorgd wordt. Denk bijvoorbeeld aan het verrichten van schilder- en schuurwerk. Hierdoor ben je niet alleen heel veel tijd kwijt, maar het is ook nog eens minder goed voor het milieu. Als je kiest voor een kunststof dakkapel, dan heb je hier nauwelijks onderhoud aan. Bovendien is dit materiaal 100% recyclebaar, waardoor het ook nog eens een zeer duurzame keuze is. 

Neem ook contact op met je verzekeraar 

Door het plaatsen van een dakkapel zal de waarde van je woning stijgen. Dit kan dus ook gevolgen hebben voor je opstalverzekering. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk dat je na de verbouwing onvoldoende verzekerd bent. Hier wil je niet pas achter komen zodra het noodlot toeslaat. Zorg er daarom voor dat je ruim van tevoren contact opneemt met je verzekeraar. Leg uit wat de plannen zijn. De verzekeraar bepaalt vervolgens in hoeverre en of het nodig is om de waarde van de verzekering te verhogen. 

Leveranciers vergelijken 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een dakkapel te plaatsen. Daarom zien we ook dat het aantal leveranciers snel toeneemt. De meeste leveranciers leven dakkapellen van goede kwaliteit. Tijdens het vergelijken let je dus vooral op de tarieven, de eventuele reistijd, wachttijd en andere zaken die van belang kunnen zijn. Het is ook slim om de ervaringen van anderen te lezen. Klantervaringen vertellen immers meer over wat je van de kwaliteit kunt verwachten. 

Realistisch budget

Het is niet meer dan logisch dat je niet te veel wil betalen voor een nieuwe dakkapel. Toch is het wel belangrijk om een realistisch budget op te stellen. Met duizend euro kom je er niet. Lijkt een prijs te mooi om waar te zijn? Dan is dit meestal ook zo. Wees dus zo realistisch mogelijk en let op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. 

Aanbevolen artikelen